Novo izvođenje kabarea "Ženske priče"

Nakon martovskog gostovanja u JU Centar za kulturu Prnjavor i junskog igranja na "Otvorenoj sceni Obala" Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, naredno igranje kabarea "Ženske priče" zakazano je za 13.09. u 19:30 sati u bašti Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti u Sarajevu.

Riječ je reviji najpopularnijih dueta, terceta i seksteta iz repertoara svjetskog muzičkog teatra, među kojima su songovi iz mjuzikla: Chicago, The Rink, The Boys from Syracuse, Footloose, Annie, Jekyll and Hyde, Miss Saigon, Rent, Sweet Charity i Company. 

Igraju: solistica Opere Narodnog pozorišta u Sarajevu Melisa Hajrulahović-Tomić, Hana Zrno, Ajsela Zoronjić, Irma Mulić, Sara Vojičić, Alma Ferović Fazlić i Enes Kozličić.

Za klavirsku pratnju zadužen je dirigent i pijanista Bakir Samardžić, dok muzičku režiju potpisuje Alma Ferović Fazlić.

Izvođenje kabarea planirano je i u Hrvatskoj u Slavonskom Brodu na 13. Međunarodnom festivalu harmonike Bela pl. Panthy, gdje će se isti program izvesti u pratnji Brodskog harmonikaškog orkestra Bela pl. Panthy.

Predstojeću izvedbu u Sarajevu podržala je Turistička zajednica Kantona Sarajevo - Visit Sarajevo i Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti.

Ulaz je slobodan!