Od septembra 2019. godine, iMTM uvodi školu Jazz i Street dance prema Rockschool London syllabusu. Street dance škola plesa za djecu i odrasle zasnovana je na ispoljavanju osećaja, koji se izražavaju kroz igru, obično vezanu za određeni žanr muzike. Neke karakteristike su ples u urbanom kontekstu, često improvizacijske i društvene prirode, kroz interakciju i kontakt sa gledateljima i drugim plesačima.

Jazz dance škola plesa za djecu i odrasle obuhvata moderniju plesnu tehniku, koja je proizašla iz klasičnog baleta i koja je nadopunjena opuštenijim plesnim elementima, uz slobodnije i uidne pokrete. Jazz dance je jedan od najpopularnijih stilova plesa za studente, profesionalne plesače i koreografe.

Obje škole se odvijaju prema Rockschool London (RSL Awards) programu, uz mogućnost polaganja ispita i sticanja diploma, koje vrijede u inostranstvu. Nastava će se odvijati jednom sedmično u trajanju od 60 minuta u popodnevnim terminima prema dogovoru sa kandidatima. Po završetku godišnjeg ciklusa predviđene su javne prezentacije a svim polaznicima biće uručen certifikat iMTM-a. Svi zainteresovani kandidati mogu aplicirati putem online aplikacije.

Više o programu na linku Rockschool