Dvostruki Oscarovac A.R.Rahman u studiju iMTM-a.

iMTM je producent pet najuspješnijih mjuzikla izvedenih u Narodnom pozorištu Sarajevo, Bosanskom narodnom pozorištu Zenica i Bosanskom kulturnom centru Sarajevo: Briljantin 2013., Footloose 2014., Prljavi ples 2015. i Annie 2016. i Flashdance 2017., kao i predstave za djecu Mravko Travko 2018. u saradnji sa Pozorištem mladih Sarajevo i finalno Gala koncerta Broadway-West End mjuzikli 80. 2019. u koprodukciji sa BKC Sarajevo, a navedene produkcije redovno gostuju na festivalima u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj. Projekte je pogledalo preko 10.000 gledatelja a kroz iste je educirano 98 studenata Univerziteta u Sarajevu

Na proljeće 2020. godine produciran je projekt "No One But You" posvećen planetarno popularnoj grupi Queen, a izveden je u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj. Potom 2021. godine u jeku pandemije kreiran je i prvi igrano-animirani mjuzikl naziva "Mjuzikl za novi svijet", premijerno emitovan na državnoj televiziji BiH 2021. godine, koji je skrenuo pažnju na aktuelne probleme u cijelom svijetu poput pandemije, depresije, socijalne skrbi i migracija. Krajem 2022. godine realiziran je i projekt "Djeca u pokretu-Veći od Života" posvećen djeci migrantima u cijelom svijetu, koji su pogođeni ratnim stradanjima morali napustiti svoje domove. Multimedijalni aktivistički projekt u video formi pogledalo je više 120.000 gledatelja na online platformama, a premijerno je izveden na državnoj televiziji BiH. Finalno Kabare Nowadays, koncertna izvođenja najljepđih songova iz repertoara muzičkog teatra pogledalo je više hiljada gledatelja u Sarajevu, Kaknju, Visokom, Prnjavoru i Konjicu.

iMTM je u saradničkim odnosima sa: EUSR, za koji je realizirao dva eventa u okviru obilježavanja Dana Evrope 2018. i 2019.,  U.S. Embassy in Sarajevo na projektu "BiH Broadway" u 2018. i 2019., British Embassy u BiH, na razvijanju edukativnog programa Rockschool London, te festivalom Baščaršijske noći na kojem nastupaju polaznici škola iMTM-a. Proteklih godina svi projekti imali su podršku Ministarstva za kulturu i sport KS, Federalnog ministarstva za kulturu i sport, Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS, Ministarstva civilnih poslova BiH, Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti i Visit Sarajevo - Turističke zajednice KS. 

iMTM su tokom proteklih godina posjetili i Anne-Marie Speed iz Londona, A.R.Rahman kompozitor iz Indije, Imtiaz Ali reditelj iz Indije, jazz pjevačica Chris Bennet iz Amerike, muzički reditelj Ryan T. Nelson iz USA, gitarista Edin Karamazov, harmonikašica Merima Ključo, DJ Outwork i mnogi drugi.

iMTM je aktivan u poljima obuke kadrova iz sfera medija, nadalje, uspješan je u klasičnom konsaltingu, bildanju brendova te audio dizajnerskim projektima. Također, potpisuje snimanje i remiksiranje monogobrojnih poznatih internacionalnih muzičkih autorskih ostvarenja.

iMTM - Pretvori svoju maštu u stvarnost!