U okviru dječije škole muzičkog teatra, iMTM pruža mogućnosti za naobrazbu male djece raznih uzrasta, kroz repertoar muzičkog teatra prigodan mladjim populacijama. Kroz kreativne radionice na sedmičnoj osnovi svi polaznici škole muzičkog teatra će biti upoznati sa osnovama glume, pjevanja i plesa te raditi na scenama iz najpopularnijih dječijih mjuzikla, koji će nakon edukacije biti javno prezentirani za roditelje i javnost. Aplicirati mogu sva djeca uzrasta od 6-12 godina. Nastava se odvija po dogovoru, uglavnom vikendima. Posljednji godina polaznici škole su igrali u muzičkim produkcijama Briljantin, Footloose, Dj Šampinjon - Vrh svijeta Prljavi ples i najnovije Annie. U produkciji iMTMa, u pripremi su dva nova mjuzikla za djecu Čokolada i Petar Pan.

Škola muzičkog teatra za djecu kontinuirano prima nove polaznike a starta 09.09.2017. u 11 sati u prostorijama iMTM-a u ulici Ćumurija 6. Prijave putem online aplikacije.

Školu vode diplomirana glumica Irma Alimanović Alihodžić, plesni pedagog SahzuDina Pelenda i muzički pedagog Irma Mulić. Mjesečna školarina iznosi 150 KM, a nastava je grupnog karaktera, jednom sedmično u trajanju od 120 min.

Uplata školarine vrši se kod:

Raiffeisen bank d.d

Broj računa: 1610000094780069

Svrha uplate: Školarina za iMTM (ime škole i kandidata)

Primalac: M.T.M. d.o.o.

U cijene je uračunat PDV!