Prezentacija Rockschool London edukativnog programa održana je 10. novembra 2018. godine u Klubu Jedan u Sarajevu. Prezentaciju je vodila Henriette Madsen, izvršna direktorica za međunarodni poslovni razvoj iz Londona, a u okviru iste održan je i muzički program u okviru kojeg su se predstavili učenici RSL BiH programa za vokal, bas, bubanj, gitaru i klavir.

Specijalno ovim povodom promoviran je i dugo najavljivani muzički spot mladog i talentovanog pjevača Tarika Tanovića za pjesmu “Live the moment”, akademskog kompozitora i muzičkog producenta Adnana Mušanovića. Backing vocals by Aida Mušanović Arsić. Spot je producirao Institut za muziku, teatar i multimediju a režiju i postprodukciju uradila je Agencija Komitet iz Sarajeva. Sniman je u Stolariji Narodnog pozorišta Sarajevo, a kreativni tim čine i DOP gimbal operater Adnan Branković, focus puller Emir Hačimić, Naš Film (red Epic rental) i tim za rasvjetu K-light. Koreografiju je osmislila Samra Mlinar Mandić, art direktor produkcije je Aleksandra Korizma a oficijelni fotograf Alen Hadžić Morris. Uz polaznike iMTM Pop Rock škole pjevanja koji se pojavljuju u spotu, među glavnim akterima su i plesačica Amila Snagić, skejter Sulejman Hrgić, brejker Sanin Mujkić, plesač Nur Pilav kao i Dj i muzički producent Benjamin Rifatbegović - SAHFI.

U cilju promocije Rockschool programa u BiH, uposlenici Ambasade Velike Britanije u BiH i članovi benda ”Diplomatic instruments”, na čelu sa NJ.E. Edwardom Fergusonom, ambasadorom ali u ulozi pjevača, nedavno su posjetili iMTM i muzicirali sa polaznicima Pop Rock škole pjevanja iMTM-a.

Photo by Alen Hadžić Morris

Poslušajte zajedničku izvedbu popularnog hita ”Crazy Little Thing Called Love”.