Prezentacija Rockschool London edukativnog programa održana je 10. novembra 2018. godine u Klubu Jedan u Sarajevu. Prezentaciju je vodila Henriette Madsen, izvršna direktorica za međunarodni poslovni razvoj iz Londona, a u okviru iste održan je i muzički program u okviru kojeg su se predstavili učenici RSL BiH programa za vokal, bas, bubanj, gitaru i klavir.

Specijalno ovim povodom promoviran je i dugo najavljivani muzički spot mladog i talentovanog pjevača Tarika Tanovića za pjesmu “Live the moment”, akademskog kompozitora i muzičkog producenta Adnana Mušanovića. Backing vocals by Aida Mušanović Arsić. Spot je producirao Institut za muziku, teatar i multimediju a režiju i postprodukciju uradila je Agencija Komitet iz Sarajeva. Sniman je u Stolariji Narodnog pozorišta Sarajevo, a kreativni tim čine i DOP gimbal operater Adnan Branković, focus puller Emir Hačimić, Naš Film (red Epic rental) i tim za rasvjetu K-light. Koreografiju je osmislila Samra Mlinar Mandić, art direktor produkcije je Aleksandra Korizma a oficijelni fotograf Alen Hadžić Morris. Uz polaznike iMTM Pop Rock škole pjevanja koji se pojavljuju u spotu, među glavnim akterima su i plesačica Amila Snagić, skejter Sulejman Hrgić, brejker Sanin Mujkić, plesač Nur Pilav kao i Dj i muzički producent Benjamin Rifatbegović - SAHFI.

U cilju promocije Rockschool programa u BiH, uposlenici Ambasade Velike Britanije u BiH i članovi benda ”Diplomatic instruments”, na čelu sa NJ.E. Edwardom Fergusonom, ambasadorom ali u ulozi pjevača, nedavno su posjetili iMTM i muzicirali sa polaznicima Pop Rock škole pjevanja iMTM-a.

Photo by Alen Hadžić Morris

Poslušajte zajedničke izvedbe popularnih hitova ”Crazy Little Thing Called Love” i "Hey Jude".

Mentori Rockshool BiH koja djeluje pri IMTM Sarajevo, tokom izolacije u aprilu 2020. godine udružili su kreativne snage sa članovima vokalnog ansambla iMTM Super Stars, kako bi snimili cover za planetarno popularnu pjesmu Freedom, George Michalela iz 1990. godine. Uz poruku "Freedom is a state of mind" u želji da obraduju javnost, izvuku osmijeh na lica svih sugrađana a posebno djece u realizaciji projekta učestvovali su: Melis Cakić koji je odgovoran za mix&mastering, drum programiranje, bas gitaru, hammond i strings, Emir Jugo na akustičnoj i električnoj gitari, dok su vokalne solistice na spotu Ajsela Zoronjić, Alena Cakić, Irma Mulić i Alma Ferović Fazlić.Muzičku superviziju i audio editing potpisuje Alena Cakić, inače voditeljica ansambla iMTM Super Stars a gost projekta bio je Marjan Radanović iz Novog Sada na klavijaturama. Video home produkcija rezultat je kolektivnih ideja s ciljem da gledatelje kroz finalni vuzelni identitet vrati u devedesete kada je pjesma i nastala.Nedavno osnovani iMTM Super Stars vokalni ansambl okupio je veoma talentovane mlade pjevače, koji su izabrani putem audicije početkom 2020. godine a ovo je njihov prvi projekt. Među njima su: Noa Jugo, Lamija Buturović, Lamija Mulahusić, Abdullah Šahinović, Dinand Pačak, Farah Balach, Ajra Galijašević, Arien Cakić, Lana Cakić, Denial Idžaković, Adnan Čirić, Nejra Džaferović, Adna Dervišević, Lana Džokić, Ali Skenderagić i Nadin Đipa.

Poslušajte Freedom by Rockschool BiH & vokalni ansambl iMTM Super Stars