Smješten u ulici Obala Kulina bana 24 u Sarajevu, u saradnji sa Royal Academy of Music - London, iMTM razvija edukativnu platformu za izvođačke umjetnosti i nudi intenzivni trening za sve one, koji počinju ili žele nastaviti karijeru u muzičkom teatru. 

Od januara 2018. godine U iMTM je postao oficijelni predstavnik ”Rockschool” iz Londona za cijelu teritoriju Bosne i Hercegovine (RSL). Program RSL-a je internacionalno priznat, sastoji se iz osam levela muzičkog obrazovanja iz oblasti pjevanje, muzička produkcija, muzički teatar, instrumenti (gitara, klavir, bas gitara, bubnjevi, ukulele) teorija muzike i moderni plesovi.

iMTM u edukativnom segmentu rada u oblasti „Multimedije“ nudi obuku za muzičke producente i urednike radio i tv stanica, snimanje muzičkih projekata i audio promotivnih džinglova, kreiranje rtv audio-video dizajna, DJ-ing, kao i postavljanje internet radio stanica uz željeni audio dizajn.

Staff iMTM-a su prvenstveno bh. profesori sa višegodišnjim radnim iskustvom van granica Bosne i Hercegovine, koji su školovani u Engleskoj, Americi, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

iMTM mladim talentima daje mogućnost obrazovanja u strukama za koje do sada nije bilo adekvatne edukacije, te pomaže pri zaposlenju u skladu sa stečenim kvalifikacijama i tržišnim potrebama. iMTM na kraju školovanja kandidatima dodjeljuje priznate certifikate.

iMTM prati svjetske muzičke tokove i tehnološki razvoj nudeći naobrazbu i trening u modernim savremenim prostorijama i studijima kao i rad na najnovijem i najpopularnijem muzičkom softveru i hardveru.

Kao rezulat svih referenci i postignuća u radu proteklih deset godina iMTM Sarajevo je nakon drugotrajnog procesa apliciranja postao punopravna članica mreže International Theatre Institute/UNESCO Network for Higher education in Performing Arts, kao jedina institucija iz Bosne i Hercegovine.

iMTM - Pretvori svoju maštu u stvarnost !

For English version please klick on About iMTM