Nove izvedbe kabare "Ženske priče"

Nakon prošlogodišnje serije koncerata "Kabare Nowadays" i "Mjuzikl novog svijeta", koji su održani u Sarajevu, Visokom, Prnjavoru i Kaknju iMTM nastavlja sa prodiciranjem kabaretnih formi i tokom 2023. godine.

Nakon martovskog gostovanja u JU Centar za kulturu Prnjavor novo igranje kabarea "Ženske priče" zakazano je za 30.06. u 20 sati na "Otvorenoj sceni Obala" Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Kabare "Ženske priče" je revija najpopularnijih dueta, terceta i seksteta iz repertoara svjetskog muzičkog teatra, među kojima su songovi iz mjuzikla: Chicago, The Rink, The Boys from Syracuse, Footloose, Annie, Jekyll and Hyde, Miss Saigon, Rent, Sweet Charity i Company. 

Igraju: solistica Opere Narodnog pozorišta u Sarajevu Melisa Hajrulahović-Tomić, Hana Zrno, Ajsela Zoronjić, Irma Mulić, Sara Vojičić, Alma Ferović Fazlić i Enes Kozličić.

Za klavirsku pratnju zadužen je dirigent i pijanista Bakir Samardžić, dok muzičku režiju potpisuje Alma Ferović Fazlić.

Izvođenje kabarea planirano je i u Hrvatskoj u Slavonskom Brodu na 13. Međunarodnom festivalu harmonike Bela pl. Panthy, gdje će se isti program izvesti u pratnji Brodskog harmonikaškog orkestra Bela pl. Panthy.

Predstojeću izvedbu u Sarajevu podržala je Turistička zajednica Kantona Sarajevo - Visit Sarajevo.

Ulaz je slobodan!