Rezultati audicije za mjuzikl Oliver!

Poštovani roditelji, najljepše se zahvaljujemo na dolasku na audicije kao i strpljenju u cjelokupnom procesu. Prema potrebama podjele za mjuzikl, ukupno 30 dječaka i djevojčica uzrasta od 9-14 godina je pokazalo adekvatnu zrelost, razumijevanje i snalažljivost, kao i predispozicije za rad na ovom veoma kompleksnom dramskom materijalu. Nažalost, nismo mogli angažirati sve kandidate djecu sa audicija ali kao i sa mjuziklom Annie koji smo reprizirali više puta, naredne postave koje su nam u planu će biti nova prilika za učešće u mjuziklu.

Čestitamo naši mali-veliki glumci:

Darjan Božinović, Nej Mehmedović, Ahmed Nuhić, Harun Mutapčić, Tarik Bogućanin, Imran Šehović, Dino Imran Mulahusić, David Jurčević, Miran Radanović, Danis Hadžiselimović, Rejhan Bašić, Dani Čamdžić, Djula Nuhić, Nora Sardaro, Luna Mandić, Aja Zec Filipović, Džan Zec Filipović, Naida Užičanin, Hatidža Ćorić, Elli Kalea Brutus, Tijana Zeherović, Erina Hrelja, Asja Rujanac, Dunya Gačanović, Gaja Tanović, Aza Beširević, Lorena Pačak, Una Bajrović, Esma Mustafić i Tajra Vrana. 

Podsjećamo i da je projekt mjuzikl Oliver! prije svega koncipiran kao višemjesečna škola komercijalnog karaktera a po uzoru na školu mjuzikla Annie (2016.-2019.), sa premijerom tokom 2023. godine kao vidom javne prezentacije/ispita. Dvoje najuspješnijih kandidata će biti stipendisti iMTM-a kroz proces edukacije svi učesnici proći će intenzivan trening u oblasti muzičkog teatra (gluma, pjevanje i ples), raditi sa profesionalcima iz branše uz obligatorno polaganje PAA ispita u oblasti muzičkog teatra, a koje će se odviti učešćem u predstavi kao i dodatnim odvojeno snimljenim segmentima.

Upravo ova glumačka podjela mjuzikla "Oliver!" će biti prva generacija polaznika RSL Awards certificiranog programa iMTM škole muzičkog teatra u BiH, kojima će nakon položenih ispita evaluiranih u Londonu biti dodijeljene međunarodno priznate diplome (UCAS sistem bodovanja). 

Mjuzikl Oliver! je tzv. ansambl mjuzikl, u kojem će djeca imati ravnomjerno učešće u glumačko-plesno-pjevačkim scenama, izuzimajući uloge dječaka Olivera Twista i Artfula Dodger-a, koji tumače glavne likove, uz učešće profesionalnih glumaca Narodnog pozorišta Sarajevo i saradnika iMTM-a. Svi segmenti predstave se izvode uživo.

Kreativni tim mjuzikla čine: reditelj Rijad Ljutović, koreograf Samra Mlinar Mandić, muzička rediteljica Alma Ferović Fazlić, mentorica glume i scenskog pokreta Irma Alimanović, mentorice pjevanja Irma Mulić i Ajsela Zoronjić a kao i prethodnih godina mjuzikl se realizira u koprodukciji sa Narodnim pozorištem u Sarajevu. Izvšni producent je iMTM Sarajevo, a partner projekta je Udruženje Kurser i Agencija Komitet.

Ljubazno molimo da nam radi buduće komunikacije učešće potvrdite na email info@mtm.ba 

Unaprijed se zahvaljujemo i srdačno pozdravljamo,

Kreativni tim projekta Oliver!