Drugi krug audicija za mjuzikl Oliver!

Drugi krug audicija za djecu (uzrasta 7-14g) za mjuzikl "Oliver!", čija se premijera planira tokom ljeta 2023. godine, će biti održan u prostoru saradničkog Udruženja "Kurser" u nedjelju 2.10. u 12 sati u ulici Alipašina 19, (u blizini Kinoteke BiH) a aduciju će voditi baletna umjetnica, pedagoginja i koreografkinja mjuzikla Samra Mlinar Mandić. Svi prisutni kandidati će učestvovati u plesnoj radionici a obzirom na težinu i tematiku mjuzikla posebno se traže muzički i plesno nadareni dječaci uzrasta od 10-13 godina. 

Pripreme za mjuzikl će se odvijati kroz formu devetomjesečne komercijalne škole muzičkog teatra po uzoru na školu mjuzikla Annie (2016.-2019.), sa premijerom na ljeto 2023. godine. Svi polaznici škole će proći intenzivan trening u oblasti muzičkog teatra, raditi sa profesionalcima iz branše u obligatorno polaganje PAA ispita u oblasti muzičkog teatra, koji će biti evaluirani u Londonu. 

Glumačka podjela mjuzikla "Oliver!" ovim će biti prva generacija polaznika RSL Awards certificiranog programa iMTM škole muzičkog teatra u BiH, kojima će nakon položenih ispita biti dodijeljene međunarodno priznate diplome (UCAS sistem bodovanja).

Sve dodatne informacije o početku škole, kreativnom timu saradnika, satnicama i visini članarine, će biti objavljene nakon završenih audicija. 

Oliver! je britanski filmski mjuzikl snimljen 1968. u režiji Carola Reeda. Predstavlja adaptaciju istoimenog teatarskog mjuzikla Lionela Barta, koji se temeljio na Dickensovom romanu Oliver Twist. Radnja je smještena u London i prati nastojanja siromašnog dječaka Olivera Twista da preživi na ulicama grada. Obje verzije su doživjele veliki komercijalni uspjeh, a mnoge pjesme su postale hitovi među kojima su "As Long as he needs me", "Consider yourself" i druge.

Više informacija na 062559862 i putem email info@mtm.ba 

Trailer mjuzikla dostupan je na linku Oliver!