Audicija za mjuzikl Oliver!

Nakon velikog uspjeha "Briljantina", "Footloose", "Prljavog plesa", "Annie" i "Flashdance", iMTM najavljuje početak priprema za produkciju šestog po redu mjuzikla "Oliver!", čija se premijera planira na ljeto 2023. godine. 

Pripreme za mjuzikl će se odvijati kroz formu devetomjesečne komercijalne škole muzičkog teatra po uzoru na školu mjuzikla Annie (2016.-2019.), sa premijerom na ljeto 2023. godine. Svi polaznici škole će proći intenzivan trening u oblasti muzičkog teatra, raditi sa profesionalcima iz branše u obligatorno polaganje PAA ispita u oblasti muzičkog teatra, koji će biti evaluirani u Londonu. 

Glumačka podjela mjuzikla "Oliver!" ovim će biti prva generacija polaznika RSL Awards certificiranog programa iMTM škole muzičkog teatra u BiH, kojima će nakon položenih ispita biti dodijeljene međunarodno priznate diplome (UCAS sistem bodovanja).

Prva audicija za djecu uzrasta od 7-14 godina će biti održana u prostorijama iMTM-a (Obala Kulina bana 24), u subotu 17.09. u 12 sati. Za audiciju je potrebno spremiti pjesmu po slobodnom izboru, a svi kandidati će učestvovati u plesnoj i glumačkoj radionici. Obzirom na težinu i tematiku mjuzikla posebno se traže muzički nadareni dječaci uzrasta od 10-13 godina. 

Termin i lokacija održavanja druge audicije za djecu ali i odrasle će biti naknadno objavljeni, kao i informacije o početku škole, kreativnom timu saradnika, satnicama i visini članarine. 

Oliver! je britanski filmski mjuzikl snimljen 1968. u režiji Carola Reeda. Predstavlja adaptaciju istoimenog teatarskog mjuzikla Lionela Barta, koji se temeljio na Dickensovom romanu Oliver Twist. Radnja je smještena u London i prati nastojanja siromašnog dječaka Olivera Twista da preživi na ulicama grada. Obje verzije su doživjele veliki komercijalni uspjeh, a mnoge pjesme su postale hitovi među kojima su "As Long as he needs me", "Consider yourself" i druge.

Više informacija na 062559862 i putem email info@mtm.ba 

Trailer mjuzikla dostupan je na linku Oliver!