iMTM posjetila predstavnica Federalnog ministarstva kulture i sporta

 

Danas je u oficijelnoj posjeti iMTM-u boravila predstavnica Federalnog ministarstva kulture i sporta (FMKS), gđa Sanja Arnautović, koja se ovom prilikom susrela sa voditeljicom iMTM-a Almom Ferović Fazlić kao i umjetničkom rukovoditeljicom vokalnog ansambla iMTM Super Stars, Alenom Cakić.

Pored informativnog razgovora o prethodnim aktivnostima iMTM-a i do sada realiziranim veoma uspješnim projektima na polju muzičkog teatra kao i odjela Rockschool BiH, tema o kojoj se posebno razgovaralo je aktuelna situacija u oblasti kulture u našoj zemlji u doba pandemije.

Ovom prilikom gđi Arnautović, inače stručnoj savjetnici za udruženja i ustanove u oblasti kulture FMKS, prezentiran je program rada iMTM-a za 2020. godinu, alternativna rješenja za realizaciju aktuelnih projekata te mogućnosti uvođenja različitih online platformi.

Kolektiv iMTM-a izražava duboku zahvalnost FMKS za dosadašnju podršku u realizaciji značajnih projekata, koji su doprinijeli promoviranju bh. kulture i umjetnosti u svijetu.

Današnji susret je realiziran u skladu sa aktuelnim mjerama zaštite, koje su na snazi.