6. FEDU objavljuje poziv za takmičenje najbolji pop rock vokal!

Festival dječije umjetnosti (FEDU) raspisuje poziv za učešće na drugom takmičenju ”Najbolji pop rock vokal”, koje će biti održano u okviru šestog izdanja Festivala u maju mjesecu ove godine u sarajevskom BKC-u.
Pravo učešća na takmičenju imaju sva djeca uzrasta od 12-16 godina, koji su državljani BiH.
Prijave sa obaveznom biografijom kao i audio zapisom pjesme sa kojom se prijavljuje na takmičenje potrebno je poslati na e-mail adresu prvokal@mtm.ba najkasnije do 8. aprila 2020. godine.
Kandidati koji ne posjeduju audio zapis mogu prisustvovati audiciji za takmičenje, koja će biti održana 25. aprila u 14:00 sati u prostorijama iMTM-a u ulici Obala Kulina bana 24 - prizemlje.Tri prve nagrade za najbolji pop rock vokal dodjeljivat će stručni žiri sastavljen od estradnih imena muzičke scene u BiH, a pored takmičarskog u muzičkom dijelu programa učestvuju i specijalni gosti. Glavna nagrada na takmičenju je autorska
pjesma koju će pobjednik/pobjednica snimiti u profesionalnom studiju.
6. Festival dječije umjetnosti je prvi umjetnički festival za djecu u BiH internacionalnog karaktera koji njeguje autorski izraz za djecu i mlade, afirmira sve grane umjetnosti i razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije.