All about that Bass - audicija za talentovne basiste

iMTM poziva talentovane basiste na audiciju za školu bas gitare prema Rockschool London (RSL) edukativnom programu. Dvoje najboljih basista bit će stipedirani i besplatno će pohađati tromjesečnu školu basa. Audicija će se održati 18. maja u 14:00 sati u sjedištu iMTM-a i Rockschool BiH, u ulici Obala Kulina bana 24, u prisustvu voditelja RSL BiH škole bas gitare Melisa Cakića kao i Emira Juge, voditelja RSL BiH škole gitare.

Za pravu energiju unutar jednog benda, najodgovorniji je upravo basista a za najbolju naobrazbu prva škola basa u Sarajevu - RSL BiH. Program RSL-a je internacionalno priznat, sastoji se iz 8 levela muzičkog obrazovanja iz oblasti pjevanje, muzička produkcija, muzički teatar, instrumenti (gitara, klavir, bas gitara, bubnjevi, ukulele) teorija muzike i moderni plesovi.

Nakon položenih ispita pred mentorima iz UK, RSL diplome su akreditovane od strane Ministarstva obrazovanja UK, čime se stiču UCAS bodovi za upis nekog od engleskih koledža i fakulteta među kojima su i BIMM, LIPA, Sussex, Liverpool, Salford, Bath Spa, Birmingham Conservatoire, Leeds College of Music, Falmouth, Bournemouth, Leeds Met, Manchester Met, Bucks New University. RSL je od 2002. godine samostalno akreditirana organizacija za dodjelu diploma od strane Velike Britanije (Engleska, Wales, Sjeverna Irska i Škotska) i jedina je muzička organizacija koja ima takvu sveobuhvatnu akreditaciju. Od ove godine dobitnici su i ”Queen’s award for best Enterprise”.

Rockschool program u BiH ima podršku Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade u Kantonu Sarajevo.

Prijave na audiciju putem rockschool@mtm.ba a sve dodatne informacije na 062559862

Poslusajte numeru “Thumb King” iz knjige RSL Grade 7 - napredni nivo u izvedbi voditelja škole basa Melisa Cakića.