Gala koncert ”Broadway - West End mjuzikli 80.”

Gala koncertom "Broadway-West End mjuzikli 80.", obilježava se petogodišnjica uspješnog rada iMTM-a, koji je proteklih godina producirao mjuzikle Briljantin, Footloose, Prljavi ples, Annie i Flashdance. Predstave su od 2013. godine igrale u Narodnom pozorištu Sarajevo, Bosanskom narodnom pozorištu Zenica i Bosanskom kulturnom centru Sarajevo. Na koncertu će biti izvedeni najljepši songovi iz navedenih produkcija. 
Ansambl izvođača čine umjetnici iz originalnih glumačkih podjela i muzičkog benda. Songove izvode solisti: Aida Mušanović Arsić, Irma Mulić, Ina Hamzić, Nikolina Vujić, Ajsela Zoronjić, Negra Čičić, Narcis Zečić, Alen Hadžić i Tarik Mulaomerović, kao i sopranistica Opere NPS-a Melisa Hajrulahović Tomić. 
Muzički bend čine akademski kompozitor i muzički producent Adnan Mušanović, bubnjar Amar Češljar, bas gitarista Dinko Šimunović,  i gitarista Mišo Čirko. Vizuelni identitet predstave osmislila je Agencija Komitet. Koncert se realizira u koprodukciji sa BKC Sarajevo a podržali su ga Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti i Ministarstvo za kulturu i sport Kantona Sarajevo. Medijski partneri Antena Sarajevo, RSG, Oslobođenje i Klix. 

Karte su u prodaji od na blagajni BKC-a a sve informacije dostupne su na telefon 061208160.