Promoviran program Rockschool London i spot Tarika Tanovica "Live the Moment"

Sinoć je u sarajevskom Klubu 1 održana prezentacija Rockschool London edukativnog programa. Među prisutnim su bili muzičari, voditelji muzičkih i plesnih škola, muzički pedagozi, direktori kulturnih ustanova i obrazovnih institucija na teritoriji BiH.
Prezentaciju je vodila Henriette Madsen, izvršna direktorica za međunarodni poslovni razvoj iz Londona, a u okviru prezentacije održan je i muzički program u okviru kojeg su se predstavili učenici RSL BiH programa za vokal, bas, bubanj, gitaru i klavir.

Specijalno ovim povodom promoviran je i dugo najavljivani muzički spot mladog i talentovanog pjevača Tarika Tanovića za pjesmu “Live the moment”, akademskog kompozitora i muzičkog producenta Adnana Mušanovića.

Program Rockschool je internacionalno priznat, sastoji se iz 8 levela muzičkog obrazovanja iz oblasti pjevanje, muzička produkcija, muzički teatar, instrumenti (gitara, klavir, bas gitara, bubnjevi, ukulele) teorija muzike i moderni plesovi. RSL diplome stečene preko iMTM-a a nakon položenih ispita pred mentorima iz UK, su akreditovane od strane Ministarstva obrazovanja UK, čime se stiču UCAS bodovi za upis u veliki broj engleskih koledža. Ministarsvo obrazovanja, nauke i mladih KS, dalo je podršku ovom projektu, u vidu saglasnosti za promociju programa za osnovne i srednje škole u KS.

Realizaciju sinoćnjeg projekta podržali su Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.