Prezentacija Rockschool London 10.11. u Klubu 1 Sarajevo

Oficijelni predstavnik RSL-a za BiH, Institut za muziku, teatar i multimediju, poziva Vas na oficijelnu prezentaciju ovog edukativnog programa, koja će se održati u Klubu 1 (Branilaca Sarajeva 25, Sarajevo) dana 10.11. u periodu od 18-20:30 sati. 

Prezentaciji mogu prisustvovati: muzičari, voditelji muzičkih i plesnih škola, muzički pedagozi, direktori kulturnih ustanova i obrazovnih institutcija na teritoriji BiH, kao i svi drugi zainteresovani individualci, koji žele saznati više o RSL programu.

RSL prezentaciju će voditi gošća iz RSL sjedišta u Londonu, gđa. Henriette Madsen, izvršna direktorica za međunarodni poslovni razvoj, kao i profesorica Mima Zukan, vokalni pedagog pri IMTM-a koja već dvije godine veoma uspješno vodi Pop Rock školu pjevanja, upravo prema RSL programu. 

U okviru prezentacije biće održan I kraći muzički program u okviru kojege će se predstaviti učenici RSL programa za vokal i gitaru. Specijalno ovim povodom promovirat će se muzički spot mladog, talentovanog pjevača Tarika Tanovića za pjesmu “Live the moment”, autora akademskog kompozitora i muzičkog producenta Adnana Mušanovića.

Program Rockschool je internacionalno priznat, sastoji se iz 8 levela muzičkog obrazovanja iz oblasti pjevanje, muzička produkcija, muzički teatar, instrumenti (gitara, klavir, bas gitara, bubnjevi, ukulele) teorija muzike i moderni plesovi.
RSL diplome stečene preko iMTM-a a nakon položenih ispita pred mentorima iz UK, su akreditovane od strane Ministarstva obrazovanja UK, čime se stiču UCAS bodovi za upis u veliki broj engleskih koledža.

Ministarsvo obrazovanja, nauke i mladih KS, dalo je podršku ovom projektu, u vidu saglasnosti za promociju programa za osnovne i srednje škole u KS.

Za više info pogledajte Rockschool program info