Gitarista benda ”Letu Štuke”, Emir Jugo pridružuje se Rockschool BiH

Školu gitare prema Rockschool London (RSL) programu od septembra vodit će gitarista benda ”Letu Štuke” Emir Jugo. Ciljevi škole su pojedinačna i grupna nastava prema syllabusu RSL-a kao i formiranje rock bend-a, sastavljenog od polaznika RSL škole svih odsjeka a u saradnji sa profesionalnim muzičarima. 

Program RSL-a za gitaru je internacionalno priznat, sastoji se iz 8 levela muzičkog obrazovanja, a svi polaznici škole imaju pravo polaganja ispita pred mentorima iz UK i sticanja diploma, koje su akreditovane od strane Ministarstva obrazovanja UK, čime se stiču UCAS bodovi za upis nekog od engleskih koledža i fakulteta. 

Rockschool program u BiH nedavno je dobio podršku Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade u Kantonu Sarajevo, te će se od septembra 2018. biti promoviran u svim osnovnim i srednjim školama u KS.

Emir Jugo gitaru počinje svirati od ranog djetinjstva a već sa nepunih 15 godina osniva svoj prvi autorski bend "Apokalipsa". Poznat je kao jedan od osnivača benda "Knock Out", sa kojim je dva puta bio novinovan za instrumentalistu godine za bh. muzičku nagradu ”Davorin”. Kroz studijski rad kao gitarista, autor, aranžer i producent, sarađuje sa mnogim izvođačima u BiH i Hrvatskoj, a autor je muzike za dokumentarne filmove, animirane filmove, tv jinglove, reklame i drugo. Na poziv Dine Šarana 2011. godine pridružuje se bendu "Letu Štuke".

Pored oficijelne edukacije pri iMTM-u kao licenciranom predstavniku RSL-a za cijelu teritoriju BiH, pravo polaganja RSL ispita iz oblasti gitare, imaju svi zainteresovani kandidati i iz drugih muzičkih škola u BiH. Više o pripremi za ispite, diplomama i RSL programu, dostupno je na linku Rockschool 

Upis u školu gitare koja počinje u prvoj sedmici septembra je otvoren a aplicirati se može putem online aplikacije ili info@mtm.ba