Lino-Fest 2018. - drugo mjesto za Deniz Hodžić

Na šesnaestom festivalu dječije pjesme “Lino-Fest 2018.“, koji je jučer održan u Domu Mladih Skenderija, devetogodišnja, talentovana Deniz Hodžić, osvojila je drugo mjesto sa pjesmom "Planeta dječija”, za koju je muziku i tekt napisao Taik Ganić iz Novog Travnika a aranžman akademski kompozitor i muzički producent Adnan Mušanović.

Svojom jakom vokalnom izvedbom kao i koreografijom, koju potpisuje koreografkinja Samra Mlinar Mandić, Deniz je oduševila stručni žiri i publiku.

Sarajevska publika malenu Deniz pamti po fantastičnoj izvedbi glavne ulogu ”Molly” u prvom profesionalnom mjuziklu za djecu ”Annie”, koji je 2016. godine postavljen na scenu Narodnog pozorista Sarajevo a nedavno i u ulozi princeze mrava Orhideje, u predstavi ”Mravko Travko”, koja je premijerno izvedena 26.04. u Pozorištu mladih Sarajevo. Deniz od 2016. godine pohađa školu muzičkog teatra iMTM-a, plesnu školu Udruženja Kurser a učenica je klavira i pjevanja u klasi profesorice Irme Mulić, voditeljice Odjela za scenske umjetnosti pri iMTM-u.