Lamia Šašivarević pobjednica takmičenja za najbolji pop rock vokal!

Četvrti festival dječije umjetnosti (FEDU) organizirao je takmičenje za “Najbolji pop rock vokal”, za djecu uzrasta 12-16 godina, koje je večeras održano u sarajevskom BKC-u.

Pobjednica takmičenja je Lamia Šašivarević, koja je otpjevavši pjesmu ”When we were young" popularne Adele, zadivila žiri i publiku. Nagrada podrazumijeva autorsku pjesmu i studijski snimak. Ana Maria Vasiljević, dobitnica je nagrade Uloga u mjuziklu, Ana Milanović nagrade FEDU festivala i najboljy styling, a na takmičenje ”Angel Voice” u Beograd odlaze Amina Bilalbegović, Dania Noor Tanović i Hana Burović. Mladi takmičar Omar Čengić pozvan je u Novi Sad na gostovanje u školu Music Harmony, Mira Loana Kramer, dobitnica je besplatnog školovanja na Odjelu Pop rock skola iMTM, Hana Tahirović nagradu za najbolji vokalni performans, Asja Čamdžić nagrade ”Dijete djetetu” i za najbolji styling, Adna Obuća nagradu iMTM records, Grace Martin besplatno školovanje u školi za muzički teatar iMTM-a, Sajra Tinjak besplatno školovanje u školi plesa iMTM-a i Džejlana Demir učešće na iMTM koncertu.

Stručni žiri u sastavu: Lejla Jusić, sopranistica i profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti Sarajevo, Marko Rodić direktor škole “Music Harmony” iz Novog Sada, Zorica Ninković direktorica medjunarodnog muzičkog festivala “Angel Voice” iz Beograda i pjevač Amir Kazić Leo, dodjeljivali su nagrade.

U revijalnom dijelu programa nastupio je hor SUPERAR u BiH pod dirigentskom palicom Alme Karic, Amir Kazić Leo, Tarik Tanović, dobitnik prve nagrade na pjevačkom takmičenju “Euro Stars 2018.” na Malti, kao i gosti Anđela Ninković iz Beograda i Nikolina Nikolić iz Novog Sada. 

Takmičenje je realizirano u saradnji sa Institutom za muziku, teatar i multimediju iz Sarajeva, podružnice “Rockschool” iz Londona.

4. Festival dječije umjetnosti je prvi umjetnički festival za djecu u BiH internacionalnog karaktera, koji njeguje autorski izraz za djecu i mlade, afirmira sve grane umjetnosti i razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije.