Tarik Tanović osvojio prvu nagradu na Euro Stars takmicenju na Malti!

Predstavnik BiH na ovogodisnjem internacionalnom pjevackom takmicenju “Euro Stars” na Malti, talentovani mladi pjevac Tarik Tanovic, osvojio je prvu nagradu u kategoriji pjevaca od 13 godina. 

Sa a capella zvedbom pjesme ”Donne” u aranžmanu grupe Neri per Caso iz Italije, Tanović je odusevio žiri. Koreografiju za nastup osmislila je ŠahzuDina Pelenda, a stajling  Hatidza i Eldin Nuhić. Video za spot koji je prikazan na takmicenju snimljen je na TV Hayat a pjesmu je producirao muzicki producent Benjamin Rifatbegović. 

Polaznik Pop rock skole pjevanja Instituta za muziku, teatar i multimediju (iMTM) Tarik Tanović je na Malti boravio u pratnji profesorice Mime Zukan, koja je ujedno bila i članica žirija ovogodisnjeg takmicenja.

Po povratku u Sarajevo, Tarik Tanovic ce kao specijalni gost nastupiti na prvom bh. takmicenju “Najbolji pop rock vokal”, koje se odrzava u sklopu 4. FEDU festivala djecije umjetnosti,6. maja u 18 sati u sarajevskom BKC-u. 

Svi ucesnici ovogodisnjeg takmicenja njih stotinjak, sudjelovali su iskljucivo po pozivu
organizatora, a prethodno su vec bili dobitnici nagrada na drugim takmičenjima.   

Tarik Tanović rođen je 08.08.2004. godine u Sarajevu. Pobjednik je dječijeg festivala "Lino fest 2016" kao i dobitnik nagrade za najbolji vokal iMTM-a 2017. godine.