Pozorišna adaptacija velikog hita "Mravko Travko"

Predstava za djecu ”Mravko Travko” radi se po motivima priče Mersihe Moćević, inače koautorice tekstova za pjesme sa muzičkog albuma ”Hvala mama”, koji je veliki hit među djecom. Tema priče „Mravko Travko“ je borba protiv vršnjačkog nasilja a ideja predstave je stvaranje ljupkog lika, koji će postati simbol dobrih vrijednosti, na koje će se djeca ugledati.

Kroz iskustva u radu sa djecom, motivisana njihovim potrebama i željama, autorica Mersiha Moćević, je zapisala kratke priče udahnute kroz slatke likove koji promovišu univerzalne vrijednosti. Sve pjesme sa albuma „Hvala mama“, koje će se naći u predstavi su svojevrsne himne junaka istoimenih priča. 

Početkom 2017. godine, bh. kantautor Latif Moćević je objavio album pjesama za djecu pod nazivom „Hvala mama“, oko kojeg su se okupili profesori, psiholozi i pedagozi s ciljem nastanka albuma pjesama koje pozitivno utječu na odrastanje naše djece, nudeći dosta zdrave zabave, doprinoseći razvoju njihovog ukusa i odabiru onog što je lijepo, uz poruke morala i dobrote. Od promocije albuma održan je veliki broj koncerata, kojima je prisustvovalo više od šest hiljada mališana i njihovih roditelja ali i muzičkih radionica u osnovnim školama širom zemlje, koje su okupile više od dvije hiljade učenika. Tiraži albuma su prodani u rekordnom vremenu, a projekat je krunisan koncertom „Latif & Mravko Travko“, koji je održan 16. Decembra 2017.,u Domu mladih Sarajevo, pred više od dvije i pol hiljade gledalaca a na ovom koncertu nastupili su i polaznici iMTM-a.

U predstavi čija se premijera očekuje na proljeće u Pozorištu mladih Sarajevo, igraju i glumci ove pozorišne kuće, kao i glumica Irma Alimanović Alihodžić i polaznici Instituta za muziku teatar i multimediju koji su prosli višemjesečnu školu za muzički teatar.

Predstavu režira Riad Ljutović, muzičku režiju potpisuje Alma Ferović Fazlić a za vizuelni identitet predstave je zadužena Agencija Komitet iz Sarajeva.