Proljetni mjuzikl maraton u NPS

Radi velikog interesovanja publike Institut MTM organizira proljetni mjuzikl maraton u okviru kojeg će se izvesti mjuzikli Flashdance i Annie u Narodnom pozorištu Sarajevo (NPS).

U muzičko-scenskoj adaptaciji Flashdance, reprizno u NPSu 31.03. u 19:30 sati igraju Nikolina Vujić, Mirza Dervišić, Mona Muratović, Aida Mušanović Arsić, Irma Mulić, Alen Hadžić, Narcis Zečić, Mak Čengić, FIlip Radovanović, Adnan Kukuruzović, Toni Kovačević, Ina Hamzić, plesačice Anja Čurković i Lena Marković. Muzički bend za ovo izvođenju čine Adnan Mušanović, Bojan Crnogorac, Vernes Ljuštaku i Dinko Šimunović.

Režiju mjuzikla Flashdance potpisuje Riad Ljutović, muzičku režiju Alma Ferović Fazlić, koreografiju Samra Mlinar Mandić, a tehnička direktorica projekta zadužena za scenografiju, kostim, šminku i make-up je Aleksandra Korizma. Muzičke aranžmane potpisuje bh. akademski kompozitor i muzički producent Adnan Mušanović, a korepeticiju Aida Mušanović Arsić.

Dugo očekivana repriza mjuzikl Annie sa djecom u glavni ulogama zakazana je za 03.04. u 19:30 sati u NPS.
Mjuzikl Annie je američki mjuzikl za sve generacije za koji je muziku napisao Charles Strouse, libreto Martin Charnin, a dijaloge Thomas Meehan a premijerno je prikazan na Broadwayu 1977. godine. Temeljio se na popularnom stripu Little Orphan Annie Harolda Graya. Naslovna protagonistica je 11-godišnjakinja koja bježi iz sirotišta u potrazi za roditeljima a ubrzo pronalazi utočište kod milijardera Olivera Warbucksa.

Kretivni tim mjuzikla čine Riad Ljutović, reditelj, Alma Ferović Fazlić, muzička rediteljica Samra Mlinar Mandić, koreograf, ŠahzuDina Pelenda, asistent koreografa/ edukator djece, Irma Alimanović Alihodžić, trener glume/edukator djece, Irma Mulić, korepetitor/edukator djece, Rea Jugo, dramaturg, Adnan Mušanović, aranžer muzike, Sanja Arnautović, sound design, Gordana Boban, trener glume.

Igraju: Irma Alimanović Alihodžić,  Jasmin Bašić, Samra Mlinar Mandić, Adnan Kukuruzović, Minja Filipović, Toni Kovačević, Mak Čengić, Irma Mulić, ŠahzuDina Pelenda, Sara Vojičić i Hana Zrno,
U mjuziklu učestvuju i polaznici iMTM škola za muzički teatar i balet za predškolski i školski uzrast kao i Udruženja Kurser.

Muzički bend čine Adnan Mušanović, piano, Dinko Šimunović, bas gitara, Nikola Đokić, bubnjevi i Aleksandar Arsić, truba.

Vizuelni identitet oba mjuzikla predstave osmislila je Agencija Komitet Sarajevo, a mjuzikle su finansijski podržali Ministarstvo za kulturu i sport Kantona Sarajevo, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, dok su medijski sponzori Klix, Oslobođenje, Antena Sarajevo, BHRT i Europlakat.

Karte za mjuzikle su u prodaji od 15.02. na blagajni NPS-a. Informacije na 033221682 u terminima od 09:00-11:30 i 15:30-19:30 sati svaki dan osim nedjelje. Cijene karata: 15, 20 i 25 KM