iMTM oficijelni predstavnik Rockschool iz Londona

Nakon jednogodišnjih pregovora sa ”Rockschool” iz Londona, iMTM je od januara 2018. godine postao oficijelni predstavnik (delivery centre) za cijelu teritoriju Bosne i Hercegovine i postao podružnica ove prestižne škole, sa kojom suradjuje od 2017. godine. 

Program RSL-a je internacionalno priznat, sastoji se iz 8 levela muzičkog obrazovanja iz oblasti pjevanje, muzička produkcija, muzičku teatar, instrumenti (gitara, klavir, bas gitara, bubnjevi, ukulele) teorija muzike i moderni plesovi.

Rockschool ispiti su najeminentniji ispiti iz popularne muzike na svijetu, prisutni u 40 zemalja, sa preko 235.000 kandidata, koji polažu svake godine u više od 1.000 muzičkih škola širom svijeta.

RSL diplome stečene preko iMTM-a a nakon položenih ispita pred mentorima iz UK, su akreditovane od strane Ministarstva obrazovanja UK, čime se stiču UCAS bodovi za upis nekog od engleskih koledža i fakulteta među kojima su i BIMM, LIPA, Sussex, Liverpool, Salford, Bath Spa, Birmingham Conservatoire, Leeds College of Music, Falmouth, Bournemouth, Leeds Met, Manchester Met, Bucks New University.

Rockschool diplome omogućavaju i lakše dobijanje posla u modernim muzičkim školama u Evropi, Dubaiju i dalekom istoku (za one kandidate koji žele profesionalno da se bave muzikom) 

RSL je od 2002. godine samostalno akreditirana organizacija za dodjelu diploma od strane Velike Britanije (Engleska, Wales, Sjeverna Irska i Škotska), a jedina je muzička organizacija koja ima takvu sveobuhvatnu akreditaciju.

Među Alumni RSL-a je i Ed Sheeran 

Prijave i informacije na info@mtm.ba