Rasprodane karte za Flashdance reprizu u decembru!

Karte za reprizu 23.12. 2017. godine su rasprodane u rekordnom roku a nove se očekuju tokom 2018. godine. 

Mjuzikl ”Flashdance” je muzičko-scenska adaptacija popularnog filma iz 1983. godine, u kojem će uloge tumačiti  Nikolina Vujić, Mirza Dervišić, Mona Muratović, Aida Mušanović Arsić, Irma Mulić, Alen Hadžić, Narcis Zečić, Mak Čengić, FIlip Radovanović, Adnan Kukuruzović, Toni Kovačević, Ina Hamzić, plesačice Anja Čurković i Lena Marković.

U bh. adaptaciji ovog mjuzikla na sceni su profesionalni glumci, plesači a centralnu ulogu zauzima i muzički bend koji čine Adnan Mušanović, Amar Češljar, Vernes Ljuštaku i Dinko Šimunović koji su uživo odsvirali velike hitove osamdestih.

Režiju mjuzikla potpisuje Riad Ljutović, muzičku režiju Alma Ferović-Fazlić, koreografiju Samra Mlinar-Mandić, a tehnička direktorica projekta zadužena za scenografiju, kostim, šminku i make-up je Aleksandra Korizma. Muzičke aranžmane potpisuje bh. akademski kompozitor i muzički producent Adnan Mušanović, a korepeticiju Aida Mušanović-Arsić.

Vizuelni identitet predstave osmislila je Agencija Komitet Sarajevo, a mjuzikl su finansijski podržali Ministarstvo za kulturu i sport Kantona Sarajevo, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Raiffesien Bank DD, dok su medijski sponzori Klix, Oslobođenje, Antena Sarajevo, BHRT i Europlakat.