Prva godišnjica Pop Rock škole pjevanja iMTM-a

Pop Rock škola pjevanja iMTM-a osnovana 2016. godine u saradnji sa Rockschool ltd London, 5.12. u Jazz klubu Monument” proslavlja prvu godinu rada. Ovim povodom održat će se svečani koncert na kojem će nastupiti svi učenici navedene škole koju vodi prof. Mima Zukan. 

Učestvuju mladi vokalni solisti: Lamia Šašivarević, Lana Šarić, Ana Milanović, Laila Šašivarević, Grayce Martin, Asja Čamdžić, Tarik Tanović, Ana Maria Vasiljević, Nihad Šuvalija -Alpha, Roberto Abad Maiztegui, Nevzeta Nanić Nena kao i muzički producent Benjamin Rifatbegović iz Odjela Multimedia iMTM-a zajedno sa najmlađim učenikom Instituta pod umjetničkim imenom - Dj Dali. Specijalno ovim povodom na jednoj od muzičkih numera učestvuju i polaznice plesne škole iMTM-a Iman Čorić, Asal Sinanović, Emi Trnka i Esma Smailbegović. 

”Ova godina je bila izuzetno uspješna godina za Pop Rock škole pjevanja. Imali smo predstavnice Bosne i Hercegovine u Moskvi (Rusija) i u Beogradu na festivalu "Angel Voice", a trenutno je u pripremi odlazak  najmlađe učenice na festival u Zagreb. Zaista mnogo lijepih događaja koje smo htjeli ujedno i proslaviti našim prvim velikim koncertom. Na koncertu će se predstaviti trinaest učenika sa veoma šarolikim repertoarom, koji obuhvata pop, rock, blues, soul i rap a sve to uz pratnju muzičkog benda "No woofer" i gostima iznenadenja. Bit će ovo sigurno koncert za pamćenje" kazala je Mima Zukan i dodala da je škola namijenjena djeci i odraslima, te prva i jedina u BiH u saradnji sa Rockschool iz London-a.

Pop Rock škola pjevanja pored obaveznog pjevačkog programa, podstiče učenike na autorski rad te da će se ovim povodom premijerno predstaviti i nova pjesma jednog od učenika škole. Pored navedenih u programu učestvuju i Gudački duet koji čine Azra Hrnjica i Iman Agić, učenice Osnovne muzičke i baletske škole "Novo Sarajevo", na čelu sa prof. Belmom Kubat, te muzički bend "No woofer” u sastavu, Semir Solo, Ernad Bihorac i Alen Brka. Među gostime te večeri biće prisutni Fuad Backović Deen, Almas Smajlović i gosti iznenađenja. Muzički repertoar će obuhvatiti mnoge pop i rock hitove strane literature od Nine Simone i pjesme "I put a spell on you", do country stila Dolly Parton "Joelene".

Ulaz na koncert je slobodan.