Preporučujemo: Hvala mama - hit album pjesama za djecu

Institut za muziku, teatar i multimediju podržava i preporučuje jedinstveni album pjesama za djecu "Hvala mama", koji za cilj ima pozitivno afirmisanje najmlađe raje. Album je u potpunosti na bosanskom jeziku i sadrži sedam pjesama, koje donose puno zabave, doprinose razvoju dobrog ukusa kod djeteta i šalju poruke ljubavi, morala i dobrote. 

U razvoju albuma je učestvovao veliki tim stručnih ljudi koji su činili poznati profesori, psiholozi, akademski muzičari i akademski slikari sa zajedničkim zadatkom da se kreira muzička zbirka koja garantuje zdrave poruke koje prenosimo djeci.

Djeca su ono najčišće i najljepše što imamo. Zato je važno dati im podlogu za zdravo odrastanje. Kroz pjesme smo nastojali pružiti djeci zdravu zabavu, te ih učiti osnovnim životnim vrijednostima“, poručuje interpretator pjesama Latif Moćević , poznati bh kantautor i operni pjevač.

Autori muzike i tekstova pjesama na albumu su Mersiha i Latif Moćević, produkcije Halid Hajduković i Sound Art Studio a sve u izdanju Hayat produkcije. Ilustracije na albumu potpisuje Selena Musić-Kuldija, dok je za današnji stajlig Mravka Travka bila zadužena Edina Topčagić.

Poslušajte neke od pjesama i obradujte svoje mališane kupovinom ovog CD-a, koji će od naredne sezone biti dostupan i u prostorijama iMTM-a.