Sve je spremno za Flashdance mjuzikl!

Nakon nedavno održanih audicija za uloge u mjuziklu Flashdance, Institut za muziku, teatar i multimediju (iMTM), objavljuje imena glumaca i počinje pripreme za mjuzikl, čija se premijera očekuje krajem 2017. godine.

“Kao i svake godine nastavljamo sa tradicijom da imamo jednu premijeru godišnje. Ovo je naša peta produkcija, koju najavljujemo sa oduševljenjem, jer smo okupili sjajan kreativni tim i odlične glumce, koji su spremni da zajedno keiraju još jedno nezaboravno teatarsko iskustvo”, istakla je Alma Ferović Fazlić, direktorica iMTM-a.

Mjuzikl ”Flashdance” je teatarska adaptacija popularnog filma iz 1983. godine, u kojem će uloge tumačiti  Nikolina Vujić, Mirza Dervišić, Mona Muratović, Aida Mušanović Arsić, Mak Čengić, Irma Mulić, Alen Hadžić, Narcis Zečić, Adnan Kukuruzović, Toni Kovačević i Filip Radovanović te plesačice Anja Čurković i Lena Marković.

Specijalni gost mjuzikla ”Flashdance” je Aleksandra Korizma iz Royal Covent Garden Opere u Londonu, koja se ubzro pridružuje iMTM timu kao tehnički direktor produkcije, a biće zadužena za kostime i rekvizitu, te scenografiju, make up i frizure.

Koreografije za muzičke hitove osamdesetih poput pjesama Maniac, What a feeling, I love rock’n’roll, Gloria i druge, osmislit će Samra Mlinar Mandić, muzičku režiju potpisuje Alma Ferović Fazlić a režiju Riad Ljutović.

Premijerom mjuzikla ”Flashdance”,  iMTM će obilježiti i petogodišnjicu produciranja predstava muzičkog teatra, a obzirom na ogroman uspjeh mjuzikla ”Annie”, iz iMTM-a također najavljuju i novi mjuzikl za djecu ”Petar Pan”, koji će premijerno biti izveden 2018. godine.

Prethodne mjuzikle ”Briljantin”, ”Footloose”, ”Prljavi ples” i ”Annie” u produkciji iMTMa, pogledalo je oko 7000 gledatelja u Sarajevu i Zenici a produkcije redovno gostuju i u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj.