Nova generacija Annie glumaca premijerno 3.5. u NPS.

Peta repriza mjuzikla Annie, zakazana je za 03.05. u 19:30 u Narodnom pozorištu Sarajevo. Priliku za premijerni nastup u glavnim dječijim ulogama imat će 16 novih polaznika Instituta za teatar, muziku i multimediju (iMTM) koji su se, za svoje profesionalne role u mjuziklu, vrijedno spremali od septembra prošle godine, navodi se u saopćenju NPS.

Glavnu ulogu Annie i ovaj put igrat će djevojčica Aja Saračević Mijatović, dok u novoj postavci ostalih vodećih dječijih uloga igraju Ajša Mustafić, Amber Nikšić, Džana Kešo, Esma Tesmin Ganić, Esma Mustafić, Hana Leon, Hena Uzunović, Israel Irby, Kian Pilav, Lucija Tokić, Luna Pašić, Nur Pilav, Sara Selimović, Tia Žigić, Zana Jukić i Zana Vazda.


 


Mjuzikl 'Annie' je, prije svega, zamišljen kao edukativna platforma za muzički teatar, koja kontinuirano pruža mogućnost naobrazbe djeci koja vole glumu, pjevanje i ples. Svaka nova generacija djece donosi novu energiju i nova idejna rješenja, te će ova druga generacija od 16-ero djece kroz svoju izvedbu donijeti velike novitete i osvježenje u postojeću produkciju.

Scenografiju, kostim i režiju potpisuje Riad Ljutović, a koreografiju Samra Mlinar Mandić. Edukatori sa djecom na polju glume su Mirna Jogunčić i Irma Alimanović Alihodžić, pjevanja Irma Mulić i plesa ŠahzuDina Pelenda

Irmu Alimanović Alihodžić publika će ovoga puta imati priliku gledati u ulozi Miss Agathe Hannigan, dok je postavaka za ostale odrasle uloge ostala nepromijenjena.

Karte su u direktnoj prodaji, a po cijenama od 10, 15 i 20 KM mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Mjuzikl Annie je američki mjuzikl za koji je muziku napisao Charles Strouse, libreto Martin Charnin, a dijaloge Thomas Meehan a premijerno je prikazan na Broadwayu 1977. godine. Temeljio se na popularnom stripu Little Orphan Annie Harolda Graya. Naslovna protagonistica je 11-godišnjakinja koja bježi iz sirotišta u potrazi za roditeljima a ubrzo pronalazi utočište kod milijardera Olivera Warbucksa.