Audicija za mjuzikl Flashdance 2017.!

Nakon ogromnog uspjeha mjuzikla za sve generacije Annie, čija je repriza planirana 3.maja u Narodnom pozoristu Sarajevo, Institut za muziku, teatar I multimediju (iMTM) počinje pripreme za peti po redu mjuzikl, koji će se premijerno izvesti krajem godine u Narodnom pozorištu Sarajevo. Riječ je o teatarskoj adaptaciji popularnog filma iz 1983. godine, plesnog hita Flashdance. Ovim povodom iMTM raspisuje audiciju za glavnu žensku ulogu u mjuziklu.

Tražimo našu bosanskohercegovačku Alex Owens, mladu djevojku, izuzetnih plesnih sposobnosti, koja pored plesa može glumiti i pjevati. Ovo je veoma zahtjevna produkcija, koja će uz raskošne koreografije publiku podsjetiti na velike muzičke hitove osamdesetih poput pjesama Maniac, What a feeling, I love rock n roll, Gloria i druge. Premijerom mjuzikla Flashdance iMTM će obilježiti i petogodišnjicu produciranja predstava muzičkog teatra, čiji je razvoj u BiH po uzoru na svjetske tokove upravo i počeo osnivanjem ove institucije 2011. godine. Prethodne mjuzikle u produkciji iMTMa, Briljantin, Footloose, Prljavi Ples i Annie pogledalo oko 7000 gledatelja u Sarajevu i Zenici a produkcije redovno gostuju i u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj.

Prijave u vidu CV-a sa obaveznom fotografijom mogu se poslati na info@mtm.ba a izabrani kandidati će biti pozvani na audiciju tokom mjeseca aprila.