Pop rock škola pjevanja prima nove članove

Institut za muziku, teatra i multimediju otvara upis u Pop rock škola pjevanja. Program je posvećen muzičkom obrazovanju djece i odraslih po internacionalno priznatom programu "Rockschool of London".Program je priznat u 57 zemalja sirom svijeta i sastoji se iz 8 levela muzickog obrazovanja pjevanja sa preko 96 hit pop-rock, jazz i bues pjesama svjetski priznatih umjetnika poput Beyonce, Whitney Houston, Rihanna, Michael Jackson, Ella Fitzgerard, David Bowie i drugi.
Vocal coach u dogovoru sa polaznikom odlučuje o nivou odnosno levelu polaznika kursa a moguće je upisati početni level od 1 -3, napredni nivo level 4-6 i profesionalni level 7 i 8.  Časovi koji se odvijaju jednom sedmicno u trajanju od 60 minuta, će obuhvatiti osnove vokalne tehnike, rad na postavci glasa-impostaciji, vježbama disanja, dikcijiu, fraziranje, interpretaciju, improvizaciju i viseglasno pievanje. Vokalni trener i kreator ovog kursa je prof. Mima Zukan. Kroz svoje profesionalno muzičko iskustvo u Bosni i Hercegovini, Rusiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, djeluje kao profesor muzičkih umjetnosti, vokalni trener, solista i studijski muzičar, muzički edukator na raznim seminarima. Neke od nagrada koje su okarakterisale njen rad, kako sa učenicima-solistima ili grupama:"Rock-school London"-vocal (UAE,Dubai 2015), "Specijalna nagrada" u kategoriji "Koreografske umjetnosti" (Rusija, Moskva 2014), Prva nagrada za najbolju autorsku muziku, predstava "Majstor" (BiH, Jajce 2014), "Specijalna nagrada" Moskovskog komiteta za umjetnost i "Prva nagrada za showbiz art" (Rusija, Moskva 2013), "Specijalna nagrada za otvaranje novih muzičkih prostora u BiH"-Farah Fondacija (BiH, 2013), Vocal Marathon (Hrvatska, Rijeka, 2012) te mnoge druge nagrade. U svom pedagoškom radu, daje maksimum uvodeći inovativne elemente u shvatanju, stvaranju i unapređenju pedagoškog pristupa ka studentima, te podstiče studente na istraživanje i razvijanje njihovog vlastitog kapaciteta muzičkog izražaja.

Upis je u toku a pravo upisa imaju svi kandidati iznad 6 godina starosne dobi. Info na 062559862 i putem email info@mtm.ba