iMTM - New York Ballet Academy škola za najmlađe balerine!

Institut za muziku, teatar i multimediju objavljuje upis u plesnu školu ”Dance Lab - New York Ballet Academy”, quick learning metoda za djecu predškolskog uzrasta  od 3-6 godina.

Nastava se odvija prema programu ”New York Ballet Academy” gdje su sve postavke i osnovne baletske pozicije objašnjene kroz slikoviti prikaz i igru. Osnovne vježbe na baletnom štapu i vježbe na sredini su obavezne u toku časova ovog uzrasta. Ovaj sistem obrazovanja plesača, po uzoru na najprestižnije škole istog tipa u svijetu, odvijat će se u manjoj grupi koju mogu pohađati djeca uzrasta od 3-6 godina.

Metoda ima za cilj pomoći djeci da brže savladaju baletne termine i korake, kao i da izgradi jak temelj za buduće balerine i plesače, pripremi djecu za redovnu školu baleta.

Također, kroz nastavu se razvija ljubav prema plesu, muzici i kulturi uopšte, a u prvom redu postavlja tijelo djeteta u pravilan položaj i pravilan stav, kao I razvija osjećaj za muziku i ritam. Ples je jezik koji ne poznaje granice, koji pokretima izražava emocije djece i pozitivno utiče na njihovo fizičko i psihičko zdravlje.

Nastava se odvija dvojezično.

Pored redovne nastave svi polaznici će povremeno imati organizirane posjete Narodnom pozorištu Sarajevo i učestvovati u profesionalnim pozorišnim produkcijama.

Grupna nastava odvija se jednom do jednom sedmično u trajanju od 45 minuta po času, a izvodi je obučeni predavač programa New York Ballet Academy.

Prijave na info@mtm.ba

Ako želite da Vaše dijete izgradi snažne temelje za zdravi razvoj tijela kroz jedinstvenu plesnu edukaciju, prijavite ga u ”Dance lab - NY Ballet Academy!”