Sarajevo Tango Fusion 17.okt. u Studio1

Sarajevski plesni klub Aster u Saradnji sa iMTM poziva na Sarajevo Tango Fusion plesni performans 17.10.2015. u klub Studio 1 u 20h.


Sarajevo Tango Fusion ima za cilj kreirati novu plesnu platformu koja ne egzistira u BiH i otvoriti perspektive za dalje školovanje novih profila stručnjaka u plesoj disciplini Tango. Također, ovaj plesni event predstavlja temelj za osnivanje Sarajevo Tango Festivala, koji će svake godine okupljati vrhunske plesače iz cijelog svijeta.

Senzacionalne plesne koreografije izvest će Brenno Marques & Eva Icikson (Argentina), Laszlo Budai & Andrea Pirity (Madjarska) Dejan Stošić & Sanja Štulić (Srbija) te domaćini eventa, plesaci Vedran Marčeta, Samra Mlinar Mandić, Valentina Vavra kao i Aster plesni ansambl.


Posebno za ovaj performan nastupit će specijalni gosti pjevači, koji će izvesti popularne muzičke numere iz bh. muzičke baštine, aranžirane u duhu Electro tango fusion a publika će uživati u plesnim koracima od tradicionalnog tanga do modernih izvedbi kao i fuzije tanga sa drugim plesovima.

Karte po cijeni od 15 i 20 KM će biti u prodaji na blagajni BKC-a od 28.09.2015. a prvih četrdeset kupaca će uz kupovinu karata dobiti gratis školu Tanga, u plesnom klubu Aster, u trajanju od mjesec dana.

USKORO VIŠE INFORMACIJA O EVENTU! Pratite www.pkaster.ba, www.mtm.ba i oficijenu stranicu eventa na FB https://www.facebook.com/events/445259678979959/

Plesni klub ”Aster”, osnovan je 1986. godine, od kada aktivno kreira plesne događaje u BiH, a je tvorac je i realizator najpoznatijih plesnih projekata kao što su Sarajevo Salsa Kongers i Maturantska parada.